Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturskolebarn har högutbildade föräldrar

Kultur • Publicerad 15 november 2021
Majoriteten av eleverna på de kommunala kulturskolorna är flickor. Arkivbild.
Majoriteten av eleverna på de kommunala kulturskolorna är flickor. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

177 000 elever i åldrarna 6 till 19 år gick på landets kommunala kulturskolor under 2020. Det visar ny statistik från Kulturskolecentrum. Det betyder att 11 procent av alla barn och ungdomar i åldersspannet var inskrivna på kulturskolorna vilket är lika många som tidigare år. Majoriteten av eleverna – 62 procent – är flickor.

Statistiken visar också att 80 procent av kulturskoleeleverna har åtminstone en förälder med eftergymnasial utbildning, vilket kan jämförs med 60 procent för hela riket. Nyinvandrade, utlandsfödda och barn med utländsk bakgrund är underrepresenterade bland eleverna.

Under 2020 har cirka en fjärdedel av landets kulturskolor periodvis ställt in undervisning på grund av pandemin, vissa skolor har också haft digitala lektioner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons