Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturministern vill inte utreda gangsterrap

Musik • Publicerad 3 december 2021
Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) har blivit missförstådd, hävdar hon.Foto: Sören Andersson/TT

Nej, den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) vill inte tillsätta en utredning för att undersöka om gangsterrap leder till brottslighet.

Det slår hon fast dagen efter att hon sagt till SVT:s Kulturnyheterna att hon vill "titta på" musikgenren och "se om det leder till brott".

Annons

– Jag kan ha använt ordet utreda men man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet och för mig betyder det ordet att vi ska titta på det, aldrig att vi ska tillsätta någon utredning, säger hon nu till SVT:s Politikbyrån.

Gangsterrappen kom först på tal apropå statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att alla statsråd ska hjälpas åt för att bekämpa gängbrottsligheten. Tidigare har Sverigedemokraterna uppmanat Brottsförebyggande rådet att utreda huruvida gangsterrap är skadligt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons