Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturhuset Stadsteatern sätter upp musikal

Kultur • Publicerad 8 november 2021
Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp "A chorus line". Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp "A chorus line" våren 2023. Nu söker man musikalartister och dansare till musikalen, som handlar om en audition till en Broadwayproduktion.

"Många har längtat efter detta verk och vi är glada över att ha fått rättigheterna. Vi har valt att hålla öppen audition så att alla ska få chansen att söka. Vi räknar med över 1000 sökande från hela Norden", säger teater- och scenkonstchef Maria Sid i ett pressmeddelande.

Annons

"A chorus line", med manus av James Kirkwood och Nicholas Dante, sångtexter av Edward Kleban och musik av Marvin Hamlisch sattes upp första gången på Broadway 1975. Den belönades bland annat med med nio Tony-priser samt Pulitzerpriset för drama. I Sverige fick den premiär på Oscarsteatern 1979 och spelades senast på Göteborgsoperan 2002.

Totalt söks musikalartister och dansare till 18 roller.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons