1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Konstnären Tracey Emin: Cancern är borta

Kultur • Publicerad 9 april 2021
Tracey Emin diagnosticerades med urinvägscancer för ett år sedan. Arkivbild.
Tracey Emin diagnosticerades med urinvägscancer för ett år sedan. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis

Den brittiska konstnären Tracey Emin säger att hennes cancer nu är borta, efter flera stora operationer.

57-åringen diagnosticerades med aggressiv urinvägscancer förra året, men berättar nu att ingen cancer syntes på den senaste undersökningen, rapporterar BBC.

Hon har genomgått flera operationer för att hindra sjukdomen från att spridas. Nu hoppas hon att energin ska komma tillbaka, så att hon kan "le mer och njuta av livet".

– Jag målar inte eftersom jag använder all min viljestyrka för att överleva. Det är det jag håller på med, sade Tracey Emin till BBC i fjol.

– Jag insåg inte hur mycket jag ville leva förrän jag trodde att jag skulle dö.

Tracey Emin är bland annat känd för installationen "Everyone I have ever slept with", som bestod av ett tält på vars insida Emin hade fäst fotografier av tidigare sängkamrater. Hon ligger också bakom "My bed", som visades på Tate gallery 1999 och som föreställer en obäddad säng med flera föremål omkring.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.