GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Kända matskribenter startar odlingspodd

Lotta Lundgren och Tove Nilsson, kända tv-profiler inom mat och odling, startar nu "Jordkommissionen" – en podd om "odling av ätbart och matlagning av egenodlat."
Podcast • Publicerad 29 september 2022
Tove Nilsson och Lotta Lundgren gör podden "Jordkommissionen". Pressbild.
Tove Nilsson och Lotta Lundgren gör podden "Jordkommissionen". Pressbild.Foto: Perfect Day/TT

Under en timmes långa avsnitt ska experterna samtala om allt från att så till att skörda. De delar med sig av tips, egna misslyckanden och lyckade exempel.

Det var under pandemin som svenskarnas odlingsintresse växte sig stort. Allt fler hörde av sig till Lundgren och Nilsson för att be om både odlingstips och tips på vad man kan tillaga av det man odlat. Matskribenterna såg en lucka i marknaden. Det fanns, enligt dem, ingen podd som tog odling och matlagning på lika stort allvar. Så föddes idén till "Jordkommissionen".

"Halva poängen med att odla är ju att kunna äta godare och roligare mat", säger Tove Nilsson i ett pressmeddelande.

Första avsnittet handlar om tomat och finns ute nu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.