Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jolie: Pitt hällde vin på barnen

I nya dokument som lämnats in till domstol ger Angelina Jolie en detaljerad version av vad som orsakade skilsmässan från Brad Pitt.
Hon hävdar bland annat att han hällde vin på parets gemensamma barn.
Nöje • Publicerad 5 oktober 2022
Angelina Jolie och Brad Pitt gick skilda vägar 2016. Arkivbild.
Angelina Jolie och Brad Pitt gick skilda vägar 2016. Arkivbild.Foto: AP/TT

I nya dokument som Angelina Jolie lämnade in till en domstol i Los Angeles på tisdagen framkommer ytterligare detaljer kring hennes version av vad som fick henne att ansöka om skilsmässa från Brad Pitt 2016.

Tvist kring vingård

Dokumenten är kopplade till de båda filmstjärnorna och exmakarnas pågående tvist kring den gemensamma vingården Chateau Miraval i södra Frankrike, som de köpte tillsammans 2008. I dokumenten beskriver Jolie i detalj vad som hände under den flygresa som paret genomförde tillsammans med sina gemensamma barn, som då var mellan 8 och 15 år gamla, samma år som skilsmässoansökan lämnades in.

Annons

Enligt BBC beskriver Jolie hur en berusad Pitt anklagade henne för att vara för hövlig mot barnen, varpå han ska ha attackerat henne fysiskt, bland annat genom att knuffa henne in i en vägg. Jolie hävdar också att han fysiskt attackerade flera av barnen, bland annat genom att hälla alkohol över dem.

Har friats

Brad Pitt har tidigare friats för anklagelserna om barnmisshandel i samband med flygplansincidenten. Paret har i dag gemensam vårdnad av de sex barnen.

Brad Pitt och Angelina Jolie träffades under inspelningen av "Mr & Mrs Smith" som hade premiär 2005, och gifte sig 2014. De köpte den franska vingården 2008, och enligt en stämningsansökan som Pitt lämnade in till domstol tidigare i år hade paret hade kommit överens om att aldrig sälja sin respektive del utan den andras godkännande. I oktober i fjol sålde dock Angelina Jolie sin del till den ryska oljemagnaten Jurij Sjefler.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons