Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

John Lydon säger sig vara "ruinerad"

Musik • Publicerad 15 september 2021
John Lydon från Sex Pistols har ekonomiska bekymmer. Arkivbild.
John Lydon från Sex Pistols har ekonomiska bekymmer. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Den förre sångaren i Sex Pistols, John Lydon, säger sig vara ruinerad efter att ha förlorat i domstolen mot sina forna kolleger, skriver NME.

Lydon vägrade tillåta Danny Boyle att använda bandets musik i den kommande biografiska gestaltningen av deras historia, "Pistol". Men gitarristen Steve Jones och trummisen Paul Cook utmanade Lydons veto i domstolen. Enligt dem bestämde de tillsammans 1998 att alla beslut om bandet skulle tas utifrån majoritetsbeslut.

Annons

Nu dömer Lydon ut sina forna kolleger som "onda" och menar att de har orsakat den ekonomiska kris han befinner sig i.

– Jag har inga mer besparingar, inga lån, ingen pension. Jag har inget, jag är körd, på så många sätt, säger Lydon som menar att tvisten har kostat honom miljoner.

Enligt Lydon fick han information om att musiken skulle användas i den biografiska serien bara ett par timmar innan det offentliggjordes. Men Jones och Cook menar att Lydon bjöds in till både möten och planering.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons