Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Johanna Möllers rättegång granskas i serie

Tv • Publicerad 16 december 2021
Rättegången mot Johanna Möller granskas. Arkivbild.
Rättegången mot Johanna Möller granskas. Arkivbild.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Fick Johanna Möller en rättvis rättegång? Den frågan ställer sig produktionen bakom Viaplay-serien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna".

2016 larmas polisen till en sommarstuga utanför Arboga, där Johanna Möllers pappa hittas mördad och hennes mamma svårt skadad. På samma plats hittades Johanna Möllers make drunknad ett år tidigare. Strax efteråt grips hon och hennes 20-årige pojkvän.

Annons

Förutom att granska polisutredningen och domarna, visas en längre intervju med Johanna Möller från fängelset.

"Den här dokumentären handlar inte om huruvida Johanna Möller är skyldig till mord eller inte, den ställer frågor om rättssäkerheten i Sverige och alla misstänktas rätt till en dom baserad på en gediget utförd utredning. Är hon verkligen korrekt dömd? När vi gick igenom förundersökningen reagerade vi på ett antal brister som vi inte kunde förklara på annat sätt än att man tidigt bestämt sig för att Johanna Möller var den skyldiga", säger Catarina Lundbäck, exekutiv producent för serien på Alaska Film & Tv, i ett pressmeddelande.

Samtliga tre avsnitt har premiär den 13 januari på Viaplay.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons