Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jay Leno räddades av snabbtänkt kompis

Jay Leno fick allvarliga brännskador i branden i sitt garage. Pratshowvärden räddades av en kompis som kastade sig över honom.
"Jag mår bra", säger Jay Leno i ett uttalande.
Nöje • Publicerad 15 november 2022
Jay Leno skadades allvarligt i en brand i sitt eget garage. Arkivbild.
Jay Leno skadades allvarligt i en brand i sitt eget garage. Arkivbild.Foto: John Salangsang/AP/TT

Detaljerna börjar klarna kring banden som bröt ut i tv-legendaren Jay Lenos garage i lördags. Hans brännskador är så allvarliga att komikern kommer att behöva tillbringa mellan fem och tio dagar på sjukhus.

Nöjesnyhetssajten TMZ har pratat med Leno som berättar att branden bröt ut när han mekade med en 105 år gammal bil. En bränsleläcka gjorde att det började brinna. Bensin sprutade upp i hans ansikte och på händerna, som snabbt fattade eld.

Annons

Jay Leno fick allvarliga brännskador, men det kunde ha gått mycket värre om inte en kompis som stod i närheten hade kastat sig över honom för att kväva elden.

Leno fördes till brännskadeavdelningen på ett sjukhus och kan behöva operation för att återställa huden på vissa delar av kroppen, uppger TMZ.

Pratshowvärden är känd för sitt stora bilintresse och sin omfattande samling av veteranbilar och nya fordon, sammanlagt värda 500 miljoner kronor. I en intervju med New York Times för några år sedan berättade Leno att alla bilar i samlingen alltid var fulltankade och startklara, så att han spontant kunde köra iväg med den bil han ville ta för dagen.

72-årige Leno skulle ha uppträtt på en konferens i Las Vegas på söndagen, men fick ställa in på grund av branden.

Jay Leno inledde sin karriär som ståuppkomiker och var programledare för klassiska pratshowen "Tonight show" från 1992 till 2009 samt efter en säsongs paus 2010–2014. Han leder för närvarande programmet "Jay Leno's garage" i amerikansk tv.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons