Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jason Mott prisas för en helvetes bok

Litteratur • Publicerad 18 november 2021
Jason Mott får National Book Award för "Hell of a Book". Pressbild.
Jason Mott får National Book Award för "Hell of a Book". Pressbild.Foto: Michael Becker

Den amerikanske författaren Jason Mott har fått National Book Award i den skönlitterära klassen för "Hell of a book". Romanen beskrivs som en satirisk skildring av en författare på lanseringsturné, möjligen inspirerad av det som Jason Mott själv upplevde efter sin debutroman "Återvändarna", skriver AP.

Den gången skrev han om rasistiskt våld och identitet vilket ledde till rubriker om hans egen barndom.

Annons

– Jag skulle vilja dedicera den här utmärkelsen till alla andra galna ungar, till alla outsiders, alla knäppskallar, alla mobbade och till dem som är så konstiga att det inte har något annat val än att bli missförstådda av världen och av dem de har runt sig, sade Mott i sitt tacktal, skriver AP.

National Book Award är ett av USA:s mest prestigefyllda litteraturpriser. Priset för bästa fackbok gick till Tiya Miles för “All that she carried: the journey of Ashley’s Sack, a black family keepsake".

Priset för bästa översatta verk gick till franska Elisa Shua Dusapin och hennes översättare Aneesa Abbas Higgins för "Winter in Sokcho".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons