Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Janet Jackson säljer "Rhythm nation"-jacka

Nöje • Publicerad 12 april 2021
Janet Jackson. Arkivbild.
Janet Jackson. Arkivbild.Foto: Mark Von Holden/AP/TT

Omkring tusen av Janet Jacksons personliga tillhörigheter ska säljas på auktion, skriver NME. Bland sakerna, som säljs via auktionshuset Juliens i maj, finns popstjärnans bröllopsklänning från det hemliga bröllopet med dansaren René Elizondo 1991 samt militärjackan hon bar i videon till hiten "Rhythm nation" 1989.

Mest pengar väntas dock kläderna hon bar i videon till "Scream" 1995 dra in. Låten var en duett med Jacksons bror Michael och videon var när den kom den dyraste som dittills spelats in då den kostade 60 miljoner kronor.

Annons

– Janet har aldrig gjort någonting liknande. Vi har närmat oss henne massvis av gånger, för det har varit svårt att hitta föremål från henne på auktion eftersom hon själv har sparat och arkiverat allt, säger en företrädare för auktionshuset till NME.

Janet Jackson släppte sitt debutalbum 1982 men slog igenom på allvar med tredje albumet "Control" 1986.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons