Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jamie Spears vill avsluta förmyndarskapet nu

Britney Spears pappa har krävt att det förmyndarskap som dottern lever under omedelbart ska avslutas, det skriver .
Musik • Publicerad 3 november 2021
Britney Spears pappa vill omedelbart avsäga sig förmyndarskapet. Arkivbild.Foto: AP/TT

Enligt domstolsdokument har Jamie Spears advokat slagit fast att "Britneys senaste vittnesmål och krav på att återfå kontrollen över sin egendom har gjort det tydligt att ett fortsatt förmyndarskap strider mot hennes vilja".

Jamie Spears har varit Britney Spears förmyndare i över 13 år, fram till 2019. Sedan dess har han delat kontrollen över dotterns tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

Annons

I ett känslofyllt tal i en domstol i Los Angeles i juni bad Britney Spears om att förmyndarskapet ska avslutas så att hon kan få sitt liv tillbaka.

– Jag känner inte att jag kan leva fullt ut, sade hon och berättade bland annat att hon dagligen gråter, att hon har tvingats att arbeta mot sin vilja, att hon behandlats med läkemedlet litium mot sin vilja samt att hon hindrats från att ta ut sin spiral och därmed även från att skaffa barn med sin pojkvän.

Jamie Spears sade i augusti, via sin advokat, att han motvilligt kunde gå med på att avsäga sig förmyndarskapet. Nu menar Jamie Spears nuvarande advokat att pappan "inte har något intresse av att förmyndarskapet ska fortsätta".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons