Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jakob Wegelius får Kulla-Gullapriset

Litteratur • Publicerad 25 maj 2020
Författaren Jakob Wegelius tilldelas årets Kulla-Gullapris. Arkivbild.
Författaren Jakob Wegelius tilldelas årets Kulla-Gullapris. Arkivbild.Foto: Björn Wanhatalo/TT

Barnboksförfattaren och illustratören Jakob Wegelius tilldelas Kulla-Gullapriset av stiftelsen Marta Sandwall-Bergströms författarfond. Prissumman är på 89 000 kronor.

Jakob Wegelius har förutom två Augustpris för böckerna om gorillan Sally Jones även tilldelats Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur och det tyska Deutscher Jugendliteraturpreis. Årets prisceremoni utgår och i stället har Josefine Sundström intervjuat Jakob Wegelius, samtalet släpps på Svenska barnboksinstitutets strömningstjänst Sbi play.

Författaren Marta Sandwall-Bergström (1913–2000) skapade 1998 stipendiefonden som ska främja "i Sverige bosatta yrkesverksamma författare och forskare". Vartannat år delas det ut ett Kulla-Gullapris till en författare och vartannat år delas stipendier ut till forskare och författare inom barn- och ungdomsboksområdet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons