Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Inget vaccinationskrav för att gå på klubb

Nöje • Publicerad 16 juli 2021
När Storbritanniens nattklubbar öppnar finns inget krav på att besökarna måste visa vaccinationspass. Arkivbild.
När Storbritanniens nattklubbar öppnar finns inget krav på att besökarna måste visa vaccinationspass. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Brittiska nattklubbar uttrycker förvirring inför återöppnandet, rapporterar The Guardian. Enligt regeringens rekommendationer ska klubbarna vara noga med städning och rengöring, förbättra luftflödet i dåligt ventilerade områden och se till att personal som inte känner sig frisk stannar hemma.

Däremot finns inget krav på att nattklubbsbesökarna måste kunna visa upp vaccinationspass.

Annons

Besökarna uppmanas använda kontaktspårningsappen NHS, men inte heller kring det finns något lagligt krav. Fyra av fem klubbar säger att de inte kommer att be besökarna om att visa upp vaccinationsintyg. Det gäller även de största nattklubbskedjorna, däribland Rekom UK.

Nattklubben Fabric i London öppnar den 23 juli och Cameron Leslie, en av klubbens grundare, tycker att bristen på klara regler är att likna vid att "kasta in en handgranat i rummet och stänga dörren".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons