Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Inget "Parlamentet" i TV4 i höst

Det blir ingen ny säsong av "Parlamentet" i höst, uppger Aftonbladet.
Det är det sjätte programmet som försvinner ur TV4:s tablå på bara några veckor. Anledningen? Att skapa plats för nya program, enligt kanalen.
Nöje • Publicerad 8 september 2023
Ahmed Berhan, Shanti Rydwall-Menon, Anders Jansson, Robert Gustafsson, Ann Westin och Hanna Hedlund omger programledaren Anders S Nilsson i "Parlamentet" i TV4 som nu försvinner ur tablån.
Ahmed Berhan, Shanti Rydwall-Menon, Anders Jansson, Robert Gustafsson, Ann Westin och Hanna Hedlund omger programledaren Anders S Nilsson i "Parlamentet" i TV4 som nu försvinner ur tablån.Foto: TV4

Men dörren är inte helt stängd för satirprogrammet, enligt exekutiva producenten Johan Janrell-Aspnäs.

"I år pausade vi för att vi ville ta ett nytt grepp på programmet. Det kommer säkert tillbaka i tablån något annat år. Det är inte första gången”, skriver han till Aftonbladet.

Annons

Ytterligare fem program har plockats bort av TV4 – tillfälligt eller permanent – den senaste tiden. Helgunderhållningarna "Let's dance" och "Talang" görs inte den kommande säsongen. Det blir heller ingen ny omgång av "Biggest loser" eller barnprogrammet "Wild kids". Dessutom försvinner trädgårdsprogrammet "Karl Fredrik på Österlen" ur rutan.

Anledningen till att så pass många program försvinner ur tablån är att man vill skapa plats för helt nya program, säger kanalens programdirektör Fredrik Arefalk till TV4. Han menar dock att det inte kommer att bli en totalförändring i utbudet:

– Jag kan i alla fall lova att tv-tittarna – oavsett och de tittar linjärt eller på TV4 Play – kommer att känna igen sig även nästa år, säger han.

"Parlamentet" har sänts i TV4 i snart 25 år, sedan premiären 1999. De senaste 20 åren, med något undantag, med Anders S Nilsson som programledare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons