Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Ingen bachelor har hånglat så mycket som jag"

I TV4:s första "Bachelorette" riktas allt ljus mot 31-åriga Julia Franzén. Under tävlingens gång ska hon dejta 20 killar – och dumpa alla utom en.
Tv • Publicerad 13 november 2021
Julia Franzén är årets "Bachelorette".
Julia Franzén är årets "Bachelorette".Foto: Duygu Getiren/TT
Många av killarna i "Bachelorette" stämde in på Julia Franzéns typ. "Det är inget utseendemässigt. Han ska få mig att skratta och få mig att känna mig trygg", säger hon.
Många av killarna i "Bachelorette" stämde in på Julia Franzéns typ. "Det är inget utseendemässigt. Han ska få mig att skratta och få mig att känna mig trygg", säger hon.Foto: Duygu Getiren/TT
Julia Franzén tycker att uppmärksamhet som hon fått för sina kravlista på en personlig assistent är "väldigt svenskt". "Hade jag varit kille så tror jag inte att någon hade reagerat", säger hon.
Julia Franzén tycker att uppmärksamhet som hon fått för sina kravlista på en personlig assistent är "väldigt svenskt". "Hade jag varit kille så tror jag inte att någon hade reagerat", säger hon.Foto: Duygu Getiren/TT

För tv-tittarna börjar Julia Franzéns jakt på kärleken den 15 november. För huvudpersonen själv avgjordes allt för flera månader sedan. Sedan dejtingsåpan spelades in på Rhodos i våras har tillvaron omgärdats av hemlighetsmakeri.

– Allt har varit så otroligt hemligt. När man är nykär vill man ju gärna göra roliga saker, gå ut och äta och så där, men man har fått ses hemma. Mina följare tror hela tiden att de listar ut saker och de är väldigt nyfikna, men de har inte lyckats sätta dit mig än, säger hon.

Annons

I programmet ska 20 olika killar kämpa om hennes kärlek. Och produktionen var bra på att hitta lämpliga deltagare. Nästan lite för bra, berättar hon.

– Jag trodde inte att man kan vara kär i flera samtidigt. Men det kan man tydligen, det har jag lärt mig nu. Det var verkligen mycket svårare beslut än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, säger hon.

"Flirtig och fysisk"

Att tvingas rata så många killar var jobbigt, tyckte hon.

– Annars brukar jag "ghosta" och bara försvinna. Jag är ingen dumpare, inte ens i sms. Det var jättehemskt att behöva stå där och göra någon ledsen inför alla. Jag gillar inte avslut och det var fina killar. De blev ju vänner med varandra också, och det var hemskt att dumpa och skicka hem dem sådär brutalt.

Hon berättar att de heta känslorna tog fysiska uttryck.

– Det var någon som sade att ingen bachelor någonsin har hånglat så mycket som jag. Det säger ganska mycket om kemin. Jag var ju tvungen att testa, och jag är ju ganska flirtig och fysisk. Det blev mycket kärlek.

"Bättre än Tinder"

Julia Franzén försörjer sig som livscoach och influerare och nu hoppas hon att medverkan i programmet ska stärka hennes personliga varumärke. Men det var jakten på kärleken snarare än viljan att synas som fick henne att tacka ja.

– Jag var 30 och singel när jag gick in i det här och jag ville hitta någon att slå mig till ro med. Jag tror inte att någon 30-årig singeltjej hade tackat nej till att dejta 20 utvalda killar i Grekland. Det var jättelyxigt, bättre än Tinder, alla borde få göra en "Bachelorette" när de är redo. Jag behöver ingen kille för att känna mig hel, men jag vill ha det för att göra mitt liv ännu bättre.

Inför premiären har Julia Franzén fått en hel del uppmärksamhet för en minst sagt späckad kravlista som hon använt i jakten på en personlig assistent åt sig själv. På listan, som Aftonbladet har publicerat, framgår allt som assistenten förväntas göra under en arbetsdag, från att betala sin arbetsgivares räkningar till att väcka henne och spela morgonmusik.

Vill starta hälsokedja

– Jag har bott utomlands i åtta år och jag tycker att det är väldigt svenskt att reagera så här. Alla människor skulle nog må bra av att ha en högra hand i sina liv. Hade jag varit kille så tror jag inte att någon hade reagerat, men jag är kvinna som jobbar hårt och vill ha hjälp och så blir det en grej direkt. Jag tycker att det är väldigt fascinerande, säger hon.

Annons

Härnäst vill hon fokusera på sin verksamhet som livscoach. Att hjälpa andra är något som hon länge velat ägna sig åt efter att hon växt upp med psykisk ohälsa i sin närhet, berättar hon.

– Nu håller jag på att starta upp ett hälsocenter för fysisk och psykisk hälsa. Man kommer in som ett vrak och ut som en ny människa. Dit har jag velat skicka många av mina livscoachklienter, men det har inte funnits. För min del får det gärna bli en kedja över hela världen, säger hon.

Fakta: Julia Franzén

Född 1990 och uppvuxen i Lerum utanför Göteborg. Bor i dag mesta tiden i Marbella i Spanien.

Bakgrund som personlig tränare, livscoach och fitnessmodell. Har bott flera år i Los Angeles. Deltog förra året i "Robinson" på TV4.

Aktuell med dejtingsåpan "Bachelorette" på TV4. Det är första gången på tio år som varianten av "Bachelor" med en kvinnlig huvudrollsinnehavare visas i svenskt utförande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons