Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Inga tigrar i nya "Fångarna på fortet"

Musik • Publicerad 10 november 2021
Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan tillsammans med gåtställaren Suzanne Reuter. Pressbild.
Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan tillsammans med gåtställaren Suzanne Reuter. Pressbild.Foto: Gustav Hallén/TV4

TV4:s långkörare "Fångarna på fortet" kommer tillbaka med en ny säsong. Vårens planerade inspelningar fick ställas in på grund av pandemiläget i Frankrike där underhållningsprogrammet spelas in, men nu är nya inspelningar planerade till sommaren 2022, skriver Aftonbladet.

Den nya säsongen innebär dock en stor förändring: de tigrar som tittarna är vana att se försvinner från kändistävlingen. Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, bekräftar beslutet om tigrarna för Aftonbladet.

Annons

Organisationen World Animal Protections skriver på sin hemsida att beslutet tagits på deras begäran och grundar sig i djurens välmående.

"Beslutet att ta bort de vilda djuren från programmet togs på begäran från oss och våra supportrar. Vi anser inte att vilda djur hör hemma som underhållning i ett modernt tv-program 2021, där djurskydd ska vara en naturlig del av etiken".

Enligt organisationen ska inte heller andra levande djur, som ormar och spindlar, förekomma i programmet. Det har dock inte bekräftats av TV4.

De tigrar som tidigare varit med i programmet får nu gå i pension.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons