Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Il Divo-sångaren Carlos Marín död

Musik • Publicerad 19 december 2021
Il Divo. Carlos Marín, tvåa från höger i bild, har gått bort. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Den spanske sångaren Carlos Marín, en av medlemmarna i Il Divo, har gått bort, skriver bandet på Instagram.

"Det kommer aldrig att finnas en röst eller själ som Carlos. I 17 år har vi fyra varit på den här otroliga resan med Il Divo tillsammans och vi kommer att sakna vår kära vän".

Annons

Marín lades in på sjukhus i Manchester med covid-19 två dagar efter en Il Divo-spelning den 6 december och försattes i koma, skriver brittiska medier.

Il Divo bildades av "The X factor"-grundaren Simon Cowell, som ville samla en kvartett klassiska sångare från olika länder i en stil som liknade De tre tenorerna. Bandet består förutom Marín (från Spanien) av Urs Bühler (Schweiz), David Miller (USA) och Sébastien Izambard (Frankrike).

Bandets första självbetitlade skiva spelades in i Stockholm och i London. Den blev etta på albumtoppen i Norge, Storbritannien och Irland.

Gruppen har sedan dess släppt ytterligare åtta album och turnerat världen över.

Carlos Marín blev 53 år gammal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons