Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hon regisserar nya "Göta kanal"

Film • Publicerad 5 juli 2021
Emma Molin. Arkivbild.
Emma Molin. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Ytterligare en uppföljare till komedin "Göta kanal" är på väg. Den kommande filmen heter "Göta kanal 4 – vinna eller försvinna" och regisseras av Grotesco-medlemmen Emma Molin, som gör sin debut som långfilmsregissör.

"Jag vill ta det älskade konceptet Göta kanal och stoppa det i ett sammanhang som fungerar i nutid, och samtidigt få med den absurda, oväntade och oförutsägbara humorn från tidigare filmer. Att göra en film där det är omöjligt för publiken att inte skratta helt enkelt", säger Molin i ett pressmeddelande.

Annons

För manuset står Grotesco-kollegan Rikard Ulvshammar, som tidigare har skrivit filmer som "Åsa-Nisse – wälkom to Knohult" och "Se upp för Jönssonligan".

Filmen har premiär på Cmore hösten 2022.

Den ursprungliga "Göta kanal eller vem drog ur proppen?" med Janne "Loffe" Carlsson, Kim Anderzon och Stig Ossian Ericson kom 1981. Den senaste filmen i serien kom 2009.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons