Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Harrison Ford, 79, gör tv-seriedebut

Tv • Publicerad 4 april 2022
Harrison Ford ska spela psykolog i den nya tv-serien "Shrinking". Arkivbild.
Harrison Ford ska spela psykolog i den nya tv-serien "Shrinking". Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP

Han fyller 80 år i sommar och är mest känd som actionhjälte i storslagna filmproduktioner som "Stjärnornas krig", "Indiana Jones" , "Jagad" och senast "Skriet från vildmarken". Nu har Harrison Ford skrivit kontrakt med Apple TV+ för en tio avsnitt lång tv-serie, skriver Deadline.

Komediserien "Shrinking" är skriven och producerad av Jason Segel, som också spelar huvudrollen som en sörjande terapeut som börjar tumma på etiken. Genom att säga exakt vad han tycker till sina patienter får han vara med om häpnadsväckande förändringar både hos dem och sig själv.

Annons

Ford ska spela Phil Rhodes, en jordnära pionjär inom kognitiv beteendeterapi som har byggt upp en framgångsrik praktik under åren. Han har nyligen diagnostiserats med Parkinsons, vilket tvingar honom ut ur sin bekvämlighetszon.

Det är mer än 40 år sedan Harrison Ford gjorde debut som äventyraren Indiana Jones i Steven Spielbergs "Jakten på den försvunna skatten". Filmen fick tre uppföljare varav den senaste kom 2008. Nästa sommar är det dags igen, ”Indiana Jones 5” med bland andra Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas och Mads Mikkelsen i rollistan, får biopremiär den 30 juni 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons