Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Han blir SVT:s nye USA-korrespondent

Tv • Publicerad 1 november 2022
Fouad Youcefi. Pressbild.
Fouad Youcefi. Pressbild.Foto: SVT

Fouad Youcefi blir SVT:s nye USA-korrespondent efter Stefan Åsberg. Youcefi blir stationerad i Washington och bevakningsområdet blir hela Nordamerika.

"Jag är så tacksam för det här förtroendet. USA har de senaste åren känts som ett andra hem, och att nu få chansen att som korrespondent berätta för svenska folket om allt spännande och skrämmande som sker i det här stora landet gör mig ödmjuk men också, ursäkta uttrycket, så jäkla stolt", säger Youcefi i ett pressmeddelande.

Annons

I och med sitt nya uppdrag lämnar Fouad Youcefi rollen som programledare för "Politikbyrån" efter två säsonger. Ny programledare blir i stället Aida Pourshahidi.

Fouad Youcefi har tidigare varit SVT:s utsände i USA där han bland annat rapporterade från stormningen av Kapitolium i fjol. Han var även programledare för "Statsministermötet" och "Slutdebatten" under årets val.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons