Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Håkan Hellström släpper sportfilm på Tiktok

Ett tolv minuter långt sportdrama med fem låtar från nya skivan. Det är Håkan Hellströms senaste projekt.
– Håkan och jag ville göra något annorlunda, säger regissören Filip Nilsson.
Nöje • Publicerad 16 maj 2023
"Fotbollstränaren" Håkan Hellström, till höger, med sina spelare i "Vem vill vara din vän när du har tappat glansen". Pressbild.Foto: Olle Kirchmeier

Kortfilmen "Vem vill vara din vän när du har tappat glansen" släpps på Tiktok och Youtube klockan 20 i kväll, tisdag. Titeln kommer från en låt på Håkan Hellströms nya album och bildar tillsammans med ytterligare fyra spår från senaste plattan soundtrack till en tolv minuter lång film om en fotbollsmatch som metafor för livet.

Håkan Hellström spelar tränare till ett fotbollslag bestående av lookalikes till välkända fotbollsspelare. Det är Messi, Zlatan och Ronaldo samt två David Beckham.

Annons

– Vi får följa det här fotbollslaget, till säsongens sista match där de slutligen förlorar. Alla är losers i den här filmen, men också vinnare. För livet går vidare trots motgångar, säger Filip Nilsson.

Han var imponerad över Håkan Hellströms skådespelarinsats.

– Jag tyckte att det var kul med Håkan som överraskade som en väldigt bra skådespelare i den här filmen. Han har ju aldrig gjort en sån här grej tidigare. Han visar en annan sida här.

Filip Nilsson blir inte överraskad om Håkan Hellström satsar mer på film framöver.

– - Håkan är väldigt intresserad av filmmediet och mycket duktig på det. Han har många bra idéer och är rolig att jobba med. Jag tror absolut att han kommer att göra mer rörliga grejer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons