Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Guldpalmen-vinnare konkurrerar med "Pleasure"

Film • Publicerad 21 september 2021
Julia Ducournau (mitten, tillsammans med Sharon Stone och Vincent Lindon) fick Guldpalmen för filmen "Titane". Nu har filmen chans att vinna ett av Europeiska filmakademins priser. Arkivbild.
Julia Ducournau (mitten, tillsammans med Sharon Stone och Vincent Lindon) fick Guldpalmen för filmen "Titane". Nu har filmen chans att vinna ett av Europeiska filmakademins priser. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda

Nu får svenska filmerna ”Pleasure” och ”Tove” se upp – för nu ger sig några av årets riktigt tunga filmer in i kampen om Europeiska filmakademins priser för 2021.

Till den tidigare offentliggjorda listan på 40 filmer som tävlar om nomineringar läggs ytterligare 13. Bland dessa återfinns Julia Ducournaus Cannes-vinnare ”Titane” och Audrey Diwans Venedig-vinnare ”Omständigheter”. Nya tillskott är också den italienska ”Guds hand”, de två norska filmerna ”De oskyldiga” och ”Världens värsta människa” samt finska ”Compartment nr 6”.

De slutliga nomineringarna tillkännages den 9 november, och prisutdelningen sker i Berlin den 12 december.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons