Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Greta Gerwig regisserar nya "Barbie"

Film • Publicerad 10 juli 2021
Greta Gerwig regisserar "Barbie". Hon skriver även manus tillsammans med Noah Baumbach. Arkivbild.
Greta Gerwig regisserar "Barbie". Hon skriver även manus tillsammans med Noah Baumbach. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell

Den Oscarsnominerade filmskaparen Greta Gerwig ska regissera den kommande "Barbie"-filmen. I huvudrollen syns Margot Robbie.

Det skriver Variety.

Annons

Gerwig har varit inblandad i projektet sedan 2019, när det stod klart att hon skriver manuset tillsammans med Noah Baumbach. Sedan dess har det cirkulerat rykten om att Gerwig även har velat regissera – men det är först nu som det blir officiellt.

Greta Gerwig ligger sedan tidigare bakom "Lady bird" från 2017 och "Unga kvinnor" från 2019 – den senare blev Oscarsnominerad i elva kategorier och tog hem en statyett.

Enligt Variety konstaterar huvudrollsinnehavaren Margot Robbie att den kommande "Barbie"-filmen blir en utmaning.

– Människor hör "Barbie" och tänker "jag vet hur den filmen kommer att bli". Sedan hör de att Greta Gerwig skriver manus och regisserar, och tänker "okej, kanske inte", säger hon enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons