Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Göteborgs filmfestival blir fysisk och digital

Film • Publicerad 3 november 2021
Göteborg filmfestival äger rum fysiskt igen – men fortsätter samtidigt att ha en digital del. Arkivbild.
Göteborg filmfestival äger rum fysiskt igen – men fortsätter samtidigt att ha en digital del. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter en digital omgång av Göteborgs filmfestival under 2021 återvänder evenemanget till de fysiska biograferna i Sveriges näst största stad. Samtidigt kommer det digitala alternativet att finnas kvar.

"Med det enorma genomslag den senaste digitala upplagan fick med besökare i samtliga svenska kommuner kommer 2022 innebära en utveckling av både det fysiska och digitala mötet mellan filmen och publiken", säger Mirja Wester, vd på Göteborg Film Festival, i ett pressmeddelande.

Annons

Publiken kommer att kunna strömma ett 50-tal filmer från det vanliga programmet hemifrån. De digitala kunderna får också tillgång till intervjuer och digitala möten med filmskaparna.

Nästa års tema på festivalen är oordning, en reaktion på den längtan efter frihet som har präglat pandemitiden för många. Bland filmerna på temat som kommer att visas återfinns bland andra "Bad luck banging or loony porn", "Land of dreams" och "The falls".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons