Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Gitarristen i The Doors släpper sina memoarer

Gitarristen Robby Krieger släpper i höst för första gången sina memoarer.
I boken delar han bland annat med sig av historier från tiden med The Doors, som aldrig tidigare berättats.
Musik • Publicerad 12 juli 2021
Robby Krieger, gitarrist i The Doors, släpper sina memoarer i oktober. Arkivbild.
Robby Krieger, gitarrist i The Doors, släpper sina memoarer i oktober. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

I den kommande självbiografin ger Krieger sin synvinkel på legendariska händelser med The Doors, däribland en ökänd konsert i New Haven och från inspelningarna av bandets klassiska album, skriver Rolling Stone.

Han berättar också om sina första skrivsessioner med sångaren Jim Morrison och om bandets pinsamma första konserter i tomma barer och i trädgårdar, men också om när han köpte sin första gitarr på en pantbank och när han som tonåring greps för droger.

Annons

"Krieger går också in i hjärtskärande detalj om sitt livs mest svåra kamper – drogberoende, sin tvillingbrors sammanbrott och sin egna kamp mot cancer", berättar bokförlaget Little, Brown and Company om självbiografin.

"Som motvikt till sorgen finns humoristiska anekdoter om bråkiga möten med labila fans, kända musiker och en väldigt arg munk".

Boken, som fått titeln "Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors", är skriven tillsammans med Jeff Alulis, och släpps den 12 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons