Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gergiev får sparken även i München

Ukrainakriget • Publicerad 1 mars 2022
Valerij Gergiev. Arkivbild.
Valerij Gergiev. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/ TT

Den ryske Putinvänlige stjärndirigenten Valerij Gergiev får sparken med omedelbar verkan från sin roll som chef över filharmonikerna i tyska München. Beskedet lämnades på tisdagsförmiddagen av stadens borgmästare Dieter Reiter, och anledningen är att Gergiev inte har fördömt det pågående kriget i Ukraina.

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har Gergiev blivit av med många av sina tunga uppdrag. Han har petats från från dirigentpulten vid en konsert i Carnegie Hall i New York, från Paris nya konserthus Philharmonie de Paris och hans manager har sagt upp sig.

Gergiev är en av grundarna till Östersjöfestivalen i Stockholm, men även Berwaldhallen har beslutat att inte bjuda in honom till årets festival på grund av hans kopplingar till den ryska regimen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons