Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Frej Larsson till högsta domstolen

Nöje • Publicerad 8 september 2020
Högsta domstolen ska avgöra om Frej Larsson har gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman eller inte. Arkivbild.
Högsta domstolen ska avgöra om Frej Larsson har gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman eller inte. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Hovrätten dömde Frej Larsson för hot mot tjänsteman. Enligt rätten syftad en av hans texter till att "framkalla allvarlig fruktan" för en polisanställds säkerhet.

Nu prövas fallet i Högsta domstolen.

Annons

Efter ett narkotikatillslag mot en spelning i Stockholm publicerade rapparen ett inlägg på Instagram där han skrev att en kvinnlig polis skulle "filéas". Samtidigt släppte han låten "Då ska hon skjutas".

Stockholms tingsrätt friade artisten eftersom man ansåg att det inte gick att binda Larsson till publiceringen, eller bevisa att man menat allvar med hotet om våld i låten. Åklagaren överklagade, och Svea hovrätt meddelade i oktober 2019 att det inte råder några tvivel om att låten var ämnad som ett hot mot polisen i fråga.

Nu rapporterar P4 Blekinge att fallet tas upp i högsta domstolen, som ska avgöra om han gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman eller inte.

Frej Larsson är bland annat känd från grupperna Far & Son och Maskinen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons