Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fredrik Backman gör podcast om sina böcker

Kultur • Publicerad 15 november 2022
Författaren Fredrik Backman spelar in en podcast om sitt författarskap. Arkivbild.
Författaren Fredrik Backman spelar in en podcast om sitt författarskap. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fredrik Backman är den senaste kulturpersonligheten som startar en egen podcast. Bästsäljarförfattaren spelar just nu in en serie avsnitt om sina böcker.

"Just nu är jag inne i en period där jag prövar på nya grejer, så jag jag spelar in något slags podcast. Jag vet inte riktigt hur det här funkar, ärligt talat, men vi får se hur det går. ", skriver Backman på Instagram.

Annons

Varje avsnitt avhandlar en roman författaren har skrivit och Backman utlovar historien bakom hur böckerna kom till och resonerande kring hur han arbetar. Dessutom blir det tips till lyssnare med egna författardrömmar.

Det är inte klart när podcasten släpps, men den görs på engelska och är tänkt för den internationella marknaden. Fredrik Backman har haft stora försäljningsframgångar i bland annat USA med böcker som "En man som heter Ove", "Folk med ångest" och Björnstad-trilogin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons