Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Första e-sportligan i schack startar i Sverige

E-sport • Publicerad 8 september 2021
En ny e-sportliga i schack ska starta i Sverige. Arkivbild.
En ny e-sportliga i schack ska starta i Sverige. Arkivbild.Foto: Bendiksby, Terje/NTB

Till hösten startar den första e-sportligan i schack i Sverige. Projektet är ett samarbete mellan Sveriges schackförbund och gamingsajten Fragbite.

Förbundet skriver på sin hemsida att schackspelandet upplevt en onlineboom under pandemin, bland annat tack vare Netflix succéserie ”The queen's gambit”.

Annons

Nu är målet att engagera fler yngre spelare.

"Den här satsningen bidrar till att schack når ut till en helt ny målgrupp på ett nytt sätt. Vi hoppas nå spelare som i dag inte är organiserade i klubbar och att detta ökar intresset för svenskt schack", säger Fredrik Lindgren, generalsekreterare i Sveriges schackförbund, i ett uttalande.

Fragbites vd för e-sport, Daniel Pereaux:

"Med örat mot rälsen försöker vi identifiera vilka spel/sporter som har potential att bli en bra e-sport. Att schack vuxit explosionsartat i intresse har ingen missat."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons