Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ifrågasatt Rembrandt kan vara äkta

Konst • Publicerad 4 november 2022
Rembrandts målningar har visats på bland annat Rijksmuseum i Amsterdam. Arkivbild.
Rembrandts målningar har visats på bland annat Rijksmuseum i Amsterdam. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Ett utkast till en oljemålning, som avfärdats som en förfalskning, är i själva verket en äkta Rembrandt, enligt konstexperter i Nederländerna.

Målningen, "The Raising of the Cross", har hängt undanskymd i ett hörn av Bredius-museet i Haag i hundra år, skriver The Guardian. Tidigare trodde experter att den var gjord av en lärjunge till Rembrandt.

Annons

Målningen köptes ursprungligen av museets grundare Abraham Bredius 1921 i tron att det var en äkta Rembrandt, något han dock var ensam om att tro. Konstkännare avfärdade målningen som en obearbetad skiss eller imitation.

Tack vare ny teknik, bland annat röntgen, har nu två experter fastslagit att den är målad av självaste Rembrandt. Den ska nu undersökas vidare av fler experter på Rijksmuseum i Amsterdam.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons