Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flera kulturbyggnader i Kiev träffade

Kultur • Publicerad 10 oktober 2022
Flera ryska robotar träffade Sjevtjenko-stadsdelen i Kiev, med historiska byggnader och där flera myndigheter är inhysta.
Flera ryska robotar träffade Sjevtjenko-stadsdelen i Kiev, med historiska byggnader och där flera myndigheter är inhysta.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Flera kulturbyggnader i Ukrainas huvudstad Kiev har träffats under måndagsmorgonens ryska robotattacker mot staden. Bland dem återfinns Kievs Filharmoni, Tkatjenko-museet och Sjevtjenko-museet, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

"Institut för kultur och utbildning, broar och parker har förstörts", skriver kulturminister Oleksandr Tkachenko på sociala medier och fortsätter:

Annons

"Filharmonin, Sjevtjenko nationella universitet, Tkatjenko-museet, museet som är namngivet efter Taras Sjevtjenko, och en lekplats för barn i en park namngiven efter Taras Sjevtjenko".

Skadorna uppges vara stora.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons