Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Engströms exfru om tv-serien: "Personangrepp"

I nya Netflixserien "Den osannolika mördaren" spelar Robert Gustafsson den så kallade Skandiamannen, som i serien mördar Sveriges statsminister Olof Palme. Nu kommer skarp kritik mot serien från två personer som porträtteras i den.
Tv • Publicerad 10 november 2021
Robert Gustafsson som "Skandiamannen" Stig Engström i "Den osannolika mördaren". Pressbild.
Robert Gustafsson som "Skandiamannen" Stig Engström i "Den osannolika mördaren". Pressbild.Foto: Netflix

Stig Engströms exfru, i serien spelad av Eva Melander, säger till SVT:s "Kulturnyheterna" att hon tycker det är ett personangrepp att porträtteras i den.

– Att använda mitt namn. I en historia som är 36 år gammal. Det är ju absurt. Jag tycker i alla fall att de har gjort ett väldigt stort fel, säger hon.

Annons

Även Ulrika Glaser Rydberg, som har kallats "vapensamlarens dotter", porträtteras i serien och är mycket kritisk till både skildringen av hennes far, av Stig Engström samt av exfrun.

– Hans fru framställs som medskyldig i det här porträttet. I min värld – och jag hoppas i många andras – framstår det som helt absurt. Förutom att jag rent formellt kan tycka att det nästan är kriminellt att utpeka henne, säger hon till SVT.

I ett mejl till SVT understryker Netflix att serien baseras på Thomas Pettersson bok "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme" och gör inte anspråk på att presentera en lösning på Palmemordet.

Rättat: I en tidigare version av texten hade ett "inte" fallit bort i beskrivningen av Netflix svar till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons