Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

En "fasansfullt sorglig skrattkaskad"

Teater • Publicerad 14 september 2021
I november har en tidigare ospelad pjäs av Kristina Lugn och Staffan Westerberg premiär på Teater Brunnsgatan Fyra, för regi står Martina Montelius. Arkivbild.
I november har en tidigare ospelad pjäs av Kristina Lugn och Staffan Westerberg premiär på Teater Brunnsgatan Fyra, för regi står Martina Montelius. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

"Titta pappa, en död cirkus!" Så heter en ännu ospelad pjäs av Kristina Lugn och Staffan Westerberg som har premiär på Teater Brunnsgatan Fyra i höst. Pjäsen skrevs för drygt tio år sedan när Kristina Lugn drev teatern.

För regi står teaterns konstnärliga ledare Martina Montelius, dotter till Kristina Lugn, och i rollerna finner man Maria Sundbom Lörelius och Maurits Elvingsson.

Annons

"En gång för längesen, när jag jobbade som mest på Teater Brunnsgatan Fyra, satte Kristina Lugn och jag i gång att skriva en pjäs ihop. Vi började men det gick inte så värst bra så vi kom på att vi skulle skriva varannan scen och då gick det mycket bättre" skriver dramatikern Staffan Westerberg i ett pressmeddelande.

Pjäsen, som beskrivs som en poetisk och fasansfullt sorglig skrattkaskad, börjar på Biologiska museet på Djurgården i Stockholm, hamnar på ett pensionat på Västkusten och drar förbi en bostadsrätt i Vasastan.

"Titta pappa, en död cirkus!" har premiär den 11 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons