Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ellos i Borås har årets arbetsplatsbibliotek

Litteratur • Publicerad 3 november 2022
Lagerarbetaren Cathrine Jansson har jobbat på Ellos i 44 år och är bokombud för företagets bibliotek.Foto: Åsa Tobrant

E-handelsföretaget Ellos i Borås och dess bokombud Cathrine Jansson tilldelas priset årets arbetsplatsbibliotek av ABF och LO-förbunden.

– Det känns jättekul att vi blir uppmärksammade på det här sättet. Jag hoppas att det här priset inspirerar till fler arbetsplatsbibliotek runtom i landet. Det är enklare än vad man tror att starta upp ett, säger Cathrine Jansson.

Annons

Arbetsplatsbiblioteket på Ellos ligger i anslutning till företagets personalrestaurang. Det har funnits i 35 år, består av cirka 100 böcker samt ljudböcker och har ett långvarigt samarbete med Borås stadsbibliotek.

– Med detta pris vill vi lyfta folkbildningshjältar som Cathrine. Arbetsplatsbibliotek öppnar upp litteraturens värld för fler och är ett bra exempel på hur man kan sprida bildning och kultur i människors vardag, säger Helén Pettersson, förbundsordförande för ABF.

Vinnaren får 10 000 kronor att handla för till sitt arbetsplatsbibliotek och ett författarbesök värt 10 000 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons