Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

El Perro del Mar spelade på Moderna

Musik • Publicerad 26 maj 2020
El Perro del Mar, alias Sarah Assbring. framförde verket "Free land" på Moderna Museet.
El Perro del Mar, alias Sarah Assbring. framförde verket "Free land" på Moderna Museet.Foto: Jessica Gow/TT

Sarah Assbring, alias El Perro del Mar, framförde sitt verk "Free land" på Moderna Museet i Stockholm under tisdagen. Konserten sändes live på Facebook och Youtube och El Perro del Mar framträdde tillsammans med musikern Jacob Haage.

– Det var helt klart speciellt, det är alltid speciellt att göra något man inte är van vid. Själva musiken har tillkommit i en och samma inre värld, så det skiljer sig inte så mycket från hur jag har arbetat tidigare, säger hon.

Annons

Verket har komponerats med inspiration från museets samlingar och är 20 minuter långt. Att framföra det inför några få personer, personal på Moderna Museet, fotografer och filmteamet, var nästan mer nervöst än att framträda inför en stor publik.

– Själva känslan infann sig ändå. Det kan vara minst lika magiskt som att spela inför många, ibland kan det vara ännu mer laddat än inför en ansiktslös massa. Det blir enormt intimt, fast man vet att folk tittar via webben, säger Sarah Assbring.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons