Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Efter striden – Blåsarsymfonikerna flyttar

Blåsarsymfonikerna flyttar från det omstridda Musikaliska kvarteret i centrala Stockholm till nya lokaler i Nacka.
Kultur • Publicerad 14 juni 2023
Dieselverkstan i Sickla, öster om Stockholm blir ny hemvist för Blåsarsymfonikerna. Arkivbild.
Dieselverkstan i Sickla, öster om Stockholm blir ny hemvist för Blåsarsymfonikerna. Arkivbild.Foto: Lars Perhson/SvD/TT

Bakgrunden till flytten är att Blåsarsymfonikerna inte accepterat en hyreshöjning på 60 procent och dessutom kritiserat hyresvärden Statens fastighetsverk (SFV) för att lokalerna inte moderniserats. Planer på en eventuell försäljning av lokalerna har också hängt som ett hot över verksamheten i flera år.

Drygt 27 000 personer skrev under en namninsamling till stöd för Blåsarsymfonikerna tidigare i år, men nu kommer en vändning i konflikten.

Annons

I september 2023 flyttar Blåsarsymfonikerna sin verksamhet till nyrenoverade och ändamålsenliga lokaler i kulturhuset Dieselverkstan i Sickla i Nacka, öster om Stockholm.

"Det är oerhört roligt att vi nu får en fastighetsägare som verkligen ser hur konst och kultur stärker och berikar en stadsmiljö. Vi tas emot med öppna armar och kommer att bli en viktig aktör för kulturlivet och publiken i området", säger Ingela Lindh, styrelseordförande i Blåsarsymfonikerna, som haft Musikaliska kvarteret vid Nybroplan som hemmascen sedan 2011.

Blåsarsymfonikerna startade 1906 som Stockholms Spårvägsmäns Musikkår och har Region Stockholm som huvudman.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons