Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dubbla priser till Tarik Saleh på filmfestival

Film • Publicerad 6 november 2022
Regissören Tarik Saleh flankerad av Tawfeek Barhom och Fares Fares på filmfestivalen i Cannes. Nu har "Boy from heaven" vunnit fler priser. Arkivbild.
Regissören Tarik Saleh flankerad av Tawfeek Barhom och Fares Fares på filmfestivalen i Cannes. Nu har "Boy from heaven" vunnit fler priser. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP
Thomas Hailer, konstnärlig ledare för Nordische Filmtage Lübeck och Jan Göransson, Svenska filminstitutets presschef, som tog emot priserna för Tarik Salehs räkning.
Thomas Hailer, konstnärlig ledare för Nordische Filmtage Lübeck och Jan Göransson, Svenska filminstitutets presschef, som tog emot priserna för Tarik Salehs räkning.Foto: Olaf Malzahn

Tarik Salehs politiska dramathriller "Boy from heaven" har fått nya fina utmärkelser. Vid filmfestivalen Nordische Filmtage i Lübeck i helgen vann filmen både NDR Film Prize och Interfilm Church Prize.

Filmen, som utspelas i ett religiöst oroligt Kairo, fick även pris för bästa manus på filmfestivalen i Cannes i maj och utsågs tidigare i höst till Sveriges Oscarsbidrag.

Magnus Gerttens dokumentär "Nelly & Nadine", om två kvinnor som förälskar sig i varandra i ett koncentrationsläger, fick ett hedersomnämnande på festivalen i Lübeck.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons