Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Drake vill inte ha några Grammys

Musik • Publicerad 6 december 2021
Drake är besviken på Grammynomineringarna. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Hiphopartisten Drake har bett Grammyjuryn att ta bort honom från nomineringslistan inför Grammygalan. Recording Academy, som ligger bakom nomineringarna, har gått honom till mötes, bekräftar man för Variety.

Varför Drake vädjar om att slippa bli nominerad i år är oklart, men kan bero på att artisten är missnöjd med att inte vara nominerad i någon bredare musikkategori än hiphop/rap. Men det är inte känt om han helt enkelt valde att inte bli nominerad i större kategorier som bästa album, artist, eller låt.

Annons

Nomineringar till Grammygalan måste göras av en representant från artisternas skivbolag och om en artist inte vill bli nominerad så skickar skivbolaget helt enkelt inte in något förslag. Men att dra tillbaka sin nominering i ett så här sent skede är ovanligt.

Drake har haft en ansträngd relation till Grammygalan, där han i fjol gick ut och föreslog att den skulle ersättas med "något nytt som vi kan bygga upp över tid och ge vidare till kommande generationer".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons