Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Drag queen story hour tackar för allt stöd

Kultur • Publicerad 7 juni 2023
RFSU:s förbundsordförande Hans Linde överlämnade RFSU-priset till upphovspersonerna bakom sagostunden Drag queen story hour. Pressbild.
RFSU:s förbundsordförande Hans Linde överlämnade RFSU-priset till upphovspersonerna bakom sagostunden Drag queen story hour. Pressbild.Foto: Daniel Ivarsson

Sagostunden Drag queen story hour har fått RFSU-priset 2023. I motiveringen framhåller förbundsstyrelsen att Drag queen story hour "med paljetter, glädje och kreativitet gjort böckernas värld tillgänglig för fler och skapat mötesplatser för barn där världen får vara precis så mångfacetterad, färgsprakande och kärleksfull som den faktiskt är."

Drag queen story hour är en sagostund med dragartister som arrangeras på bibliotek och som Sverigedemokrater försökt stoppa i Kalmar och Trelleborg. De två upphovspersonerna har nu fått 40 000 kronor och en prispokal.

"Vi vill dela priset med all personal på bibliotek, förskolor, skolor och alla besökare på våra sagostunder samt alla underbara människor som ger oss så mycket kärlek. Tack från våra hjärtan", säger de två pristagarna gemensamt i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons