Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Disney hoppas öppna nöjespark i juli

Nöje • Publicerad 27 maj 2020
Disney World i Florida har varit stängt under coronaepidemin. Arkivbild.
Disney World i Florida har varit stängt under coronaepidemin. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Disneykoncernen hoppas att man kan öppna världens största nöjesfält, Disney World i Florida, den 11 juli. Företaget väntar på ett beslut från delstatens guvernör Ron DeSantis och har skickat en plan för hur man ska gå tillväga för att öppna parken medan coronaepidemin fortfarande pågår.

Både personal och besökare ska bära munskydd och man planerar att ta tempen på besökarna innan de får komma in i parken. Det blir inga parader, fyrverkerier eller andra aktiviteter som lockar till sig stora folkmassor. Besökare uppmanas boka inträdet i förväg och det finns en plan för hur många som får vistas samtidigt på Disney World.

Alla Disneys nöjesparker har varit stängda sedan coronapandemin började, men Shanghais Disneyland öppnade igen den 11 maj, med restriktioner om social distansering, munskydd och temperaturkontroller. Totalt beräknar Disney att företaget har förlorat omkring en miljard dollar i intäkter från nöjesfälten mellan januari och mars.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons