Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Disney anklagas för "könsspecifik attack"

Hollywoods kvinnorättsorganisationer Women in film, ReFrame och Time’s Up ger i ett gemensamt uttalande stöd till Scarlett Johansson, sedan hon stämt Disney, skriver .
"Vi tar starkt avstånd från Disneys senaste uttalande", skriver de.
Film • Publicerad 31 juli 2021
Scarlett Johansson i "Black widow". Skådespelaren stämmer Disney för kontraktsbrott i samband med premiären för filmen och nu får hon uppbackning från kvinnorättsorganisationer i Hollywood. Pressbild.
Scarlett Johansson i "Black widow". Skådespelaren stämmer Disney för kontraktsbrott i samband med premiären för filmen och nu får hon uppbackning från kvinnorättsorganisationer i Hollywood. Pressbild.Foto: Marvel Studios

Skådespelaren stämmer Disney i samband med premiären av "Black Widow".

Att filmen släpptes samtidigt på biografer och strömningstjänsten Disney plus är enligt Johansson ett kontraktsbrott och gjort att hon förlorat intäkter från biljettförsäljning.

Annons

Disney har svarat och sagt att stämningen saknar grund och är "särskilt sorglig och bedrövande eftersom man ignorerar de fruktansvärda och långvariga globala effekterna av covid-19-pandemin".

Disney offentliggjorde även Johanssons lön för filmen, som låg på 20 miljoner dollar (drygt 171 miljoner svenska kronor).

Nu får alltså Johansson uppbackning från Women in film, ReFrame och Time’s Up, som ger ett gemensamt uttalande:

"Vi tar ingen sida i affärsfrågor i tvisterna mellan Scarlett Johansson och The Walt Disney Company. Vi tar starkt avstånd från Disneys senaste uttalande som försöker karakterisera Johansson som okänslig eller egoistisk för att försvara sina avtalsenliga affärsrättigheter”, skriver organisationerna, och fortsätter:

"Detta könsspecifika angrepp har ingen plats i en affärstvist och bidrar till en miljö där kvinnor och flickor uppfattas som mindre kapabla än män att skydda sina egna intressen utan att utsättas för personangrepp."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons