Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Diamant Salihu nominerad till en guldspade

Kultur • Publicerad 4 april 2022
Journalisten Diamant Salihu har bland annat vunnit Stora journalistpriset för sin reportagebok "Tills alla dör". Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Varje år avslöjar grävande journalister missförhållanden i olika sektioner av samhället.

Deras arbete uppmärksammas av branschföreningen för grävande journalister (FGJ) som på måndagen presenterade nomineringarna till "Guldspaden" 2021, bland annat i kategorin "bok".

Annons

En av kategorins tre nominerade är den flerfaldigt prisbelönta journalisten Diamant Salihu med reportageboken "Tills alla dör". Boken skildrar gängkonflikten i Järva som journalisten har bevakat sedan 2016.

De andra två nominerade böckerna är "Vapensmederna" skriven av Mathias Ståhle och Jani Pirttisalo Sallinen (SvD) samt "Till varje pris" av Anna Roxvall och Johan Persson.

Fotografen Johan Persson har, tillsammans med journalisten Martin Schibbye, även författat boken "438 dagar" som skildrar deras tid som fångar i Etiopien.

Guldspadegalan arrangeras den 21 maj 2022 i Luleå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons