Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Diablo 4" och "Overwatch 2" skjuts upp

Den skandalomsusade amerikanska speljätten Activision Blizzard skjuter upp två av sina mest populära spel.
Spel • Publicerad 3 november 2021
Spelbolaget Activision Blizzard behöver mer tid till två av sina stortitlar. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong

Actionrollspelet "Diablo 4" och förstapersonsskjutaren "Overwatch 2" beskrivs av företaget som två av de mest efterlängtade titlarna i spelvärlden.

Spelen presenterades 2019, och har inte haft några släppdatum, mer än att de inte kommer i år. Arbetet har gått framåt de senaste kvartalen, men mer tid behövs, anser företaget, enligt Polygon.

Annons

Det stormar kring Activision Blizzard, till följd av en kris som började med anklagelser om sexuella trakasserier som efter en lång utredning i juli ledde fram till en stämningsansökan.

Flera personer i ledarskapet – bland annat för spelen i fråga – har fått gå i kölvattnet av skandalerna.

Ordförande Daniel Alegre skriver i ett öppet mejl till de anställda att man bör vara stolt över det man åstadkommit trots att man nu genomför förändringar i företagskulturen. Ett femstegsprogram som visades upp i slutet av oktober innebär bland annat nolltolerans mot trakasserier, att minst 50 procent av de anställda ska vara kvinnor eller ickebinära, mer jämställda löner och ökad transparens.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons