Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

DiCaprio skänker miljoner till Ukraina

Ukrainakriget • Publicerad 9 mars 2022
Leonardo DiCaprio har delvis ukrainska rötter och donerar motsvarande hundra miljoner kronor till det krigsdrabbade landet. Arkivbild.
Leonardo DiCaprio har delvis ukrainska rötter och donerar motsvarande hundra miljoner kronor till det krigsdrabbade landet. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell

Leonardo DiCaprio donerar tio miljoner dollar, motsvarande 100 miljoner svenska kronor, till Ukraina, skriver The Independent.

Skådespelaren har en personlig relation till landet då hans mormor Helene Indenbirken, som dog 2008, föddes i Odessa. Hon flyttade till Tyskland med sina föräldrar och följde senare i sitt liv ofta med sitt barnbarn på hans filmpremiärer.

Pengainsamlingar till Ukraina pågår på flera håll i Hollywood. Skådespelarparet Mila Kunis, som är född i Ukraina, och Ashton Kutcher har tidigare meddelat att de ska matcha de donationer de får in upp till tre miljoner dollar, motsvarande 30 miljoner svenska kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons