Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De har chans på internationellt litteraturpris

Litteratur • Publicerad 14 september 2021
Akwaeke Emezi är nominerad till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris. Pressbild.Foto: Texas Isaiah

Fem författare och fem översättare är nominerade till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris. Priset tilldelas varje år ett "framstående skönlitterärt verk" i svensk översättning.

De fem nominerade är "Daniel Stein, tolk" av Ljudmila Ulitskaja i översättning från ryska av Ola Wallin, "En sons historia" av franska Marie-Hélène Lafon, översättning Anna Säflund-Orstadius, "Förteckning över några förluster" av tyska Judith Schalansky, översättning Linda Östergaard, "Spegeln och ljuset" av Hilary Mantel, översättning från engelska av Jesper Högström, "Sötvatten" av Akwaeke Emezi från Nigeria, i översättning av Helena Hansson.

Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris finansieras av Kulturhuset Stadsteatern med stöd av Bonnierförlagen, Natur & Kultur och Norstedts. Pristagarduon får 75 000 kronor vardera och vinnarna utses i slutet av november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons