Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De får Dramatens julstipendier

Dramatens årliga julstipendier har delats ut, till bland andra serieskaparen Liv Strömquist och dramatikern Ada Berger.
Kultur • Publicerad 17 december 2021
Liv Strömquist är en av dem som får Dramatens julstipendium. Arkivbild.
Liv Strömquist är en av dem som får Dramatens julstipendium. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är tidigare styrelseordföranden Daniel Sachs egensinnighetsstipendium och dramatikerstipendium som slagits ihop och nu ges till duon bakom uppsättningarna "Liv Strömquist tänker på dig!" och "Liv Strömquist tänker på sig själv!".

"Årets egensinnighets- och dramatikerstipendium går till två personer som har åstadkommit två lysande originella och egensinniga föreställningar", lyder motiveringen.

Annons

Stipendiesumman är på 50 000 kronor till var och av pristagarna.

Bland övriga stipendier finns Elmlund-Odelius-Svenssons, som ges till skådespelare som har fyllt 50 år. Summan är på 40 000 kronor och tilldelas i år Göran Martling, Tanja Lorentzon och Sten-Johan Hedman.

Oscar Lindgrens stipendium är till för dem som arbetat på Dramaten i minst fem år och är under 45 år. Stipendiesumman är 50 000 kronor och i år tilldelas Electra Hallman, Marall Nasiri och Erik Gripenholm stipendiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons