Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ddumba och Svenningsson i "Allsången"

"Allsång på Skansen" är tillbaka efter premiärveckan, med Sabina Ddumba och Uno Svenningsson bland gästerna.
Nöje • Publicerad 5 juli 2021
Sabina Ddumba medverkar i tisdagens "Allsång på Skansen". Arkivbild.
Sabina Ddumba medverkar i tisdagens "Allsång på Skansen". Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT
Uno Svenningsson. Arkivbild.
Uno Svenningsson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

När "Allsång på Skansen" nu går in i sin andra vecka efter säsongspremiären är Sabina Ddumba en av gästerna. Det är inte första gången hon uppträder i programmet, och hon ser fram emot att få komma tillbaka.

– Det känns jättekul. Det är som att komma hem till någon man känner väl. Man känner igen sig, och alla vet ju att man älskar saker som känns igen. Folk kommer dit för samma grej, man vet vad "Allsången" är. Det är en särskild energi som framställs av alla som är där, säger hon.

Kärlek i olika stadier

Annons

Med sig i bagaget har Ddumba det nya albumet "The forgotten ones", som släpptes för ett par veckor sedan. Hon har jobbat med skivan ett par år, och resultatet är personligt.

– Det här är mycket närmre mig och min privatperson än tidigare. Den tar upp kärlek i olika stadier, vi har den nykära kärleken men också den där man har varit tillsammans ett antal år och bara: "Jag älskar dig men jag är trött på dig". Men det finns också låtar som handlar om kärleken till en själv, säger hon.

Även Uno Svenningsson är glad över att få stå på allsångsscenen igen.

– Jag har bara varit med en gång tidigare, men det var otroligt roligt. Det är en klassisk scen med en lång tradition och anor. Man blir lite stolt när de frågar om man vill komma dit, säger han.

Yrkesförbud

För Svenningsson, som nyligen släppte singeln "Fickor fulla av sand" som är ett smakprov från ett nytt album som kommer nästa år, är det skönt att få komma igång och spela igen efter pandemiåret.

– Det ska bli otroligt skönt. Det har ju varit som ett yrkesförbud, och det har varit tufft ekonomiskt. Men man får se det i perspektiv – jag har fått vara frisk, jag har stressat mycket mindre och kunnat vara mer med familjen, säger han.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT den 6 juli. Övriga gäster är Eric Saade och Lena Jonsson Trio.

Fakta: Sabina Ddumba

Slog igenom 2015 med låtar som "Scarred for life", "Effortless" och "Not too young". Hon släppte sitt debutalbum "Homeward bound" 2017 och var samma år med i TV4:s "Så mycket bättre". Aktuell med nya skivan "The forgotten ones".

Fakta: Sabina Ddumba

Sångare i bandet Freda'. Startade sin solokarriär 1994 med albumet "Uno" och hitsingeln "Under ytan" och senaste albumet "Österlen" kom 2020. Medverkade även han i "Så mycket bättre" 2017.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons