Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Chewbacca-minnen dras tillbaka från auktion

Film • Publicerad 11 februari 2023
Chewbacca i "Star Wars". Arkivbild.
Chewbacca i "Star Wars". Arkivbild.Foto: Joel C Ryan

Några av Chewbacca-skådespelaren Peter Mayhews minnen från inspelningen av Star Wars skulle ha sålts på auktion. Men när hans änka fick nys om planerna vädjade hon om att få tillbaka föremålen – och nu stoppas försäljningen, enligt BBC.

Det rör sig om filmmanus som Mayhew lämnade på en vind när han flyttade. 25 år senare hittade ett par påsen med Star Wars-saker och lämnade den vidare till en auktionsförrättare. Men enligt änkan Angie Mayhew ångrade hennes nu avlidne make alltid bittert att han inte fick med sig sakerna i flytten.

På twittersidan för Peter Mayhews stiftelse skrev hon att försäljningen: "krossar mitt hjärta". Enligt auktionsförrättaren Angus Ashworth ville stiftelsen köpa sakerna för att fans skulle få tillgång till dem. Men han säger nu att han "gladeligen" lämnar tillbaka sakerna till familjen Mayhew.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons