Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Charlotte Kalla klar för "Let's dance"

Från skidspåret till dansgolvet. Charlotte Kalla tävlar i "Let's dance" i TV4 i vår.
Nöje • Publicerad 4 december 2022
Charlotte Kalla byter skidpjäxorna mot dansskorna i vår. Arkivbild.
Charlotte Kalla byter skidpjäxorna mot dansskorna i vår. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT
I vår avslutade Charlotte Kalla sin imponerande idrottskarriär. Nu väntar en ny utmaning i "Let's dance". Arkivbild.
I vår avslutade Charlotte Kalla sin imponerande idrottskarriär. Nu väntar en ny utmaning i "Let's dance". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Charlotte Kalla är det första namnet som presenteras inför den kommande säsongen av TV4:s danstävling med kändisar. Det är så pass tidigt att den forna skidstjärnan inte får börja träna än – så att det inte blir orättvist mot de andra.

– Jag får inte börja tjuvträna, men yoga som jag har gjort mer av nu sedan jag lade av är en bra träningsform för att upprätthålla lite smidighet. Men själva träningen drar i gång i februari, säger Charlotte Kalla.

Annons

Den envishet och målmedvetenhet som präglade hennes skidkarriär kommer väl till pass även för den här utmaningen. Men hon är spänd på hur det ska gå.

– När jag har tävlat har det ändå varit över en lång period, minst tio kilometer. Nu handlar det om en kortare period, kortare än en sprint, och att prestera och hela tiden hålla fokus. Att inte låta känslorna ta över och att kunna släppa det när det blir fel och ha fokus på nästa sak blir nog min största utmaning.

Tränar hemma

"Let's dance" avgörs i Stockholm, men Charlotte Kalla och sambon bor i Sundsvall, där hon dessutom just nu studerar beteendevetenskap, så det behövdes en speciallösning för att hon skulle kunna vara med.

– Nu kommer produktionen att lösa det sig så att när träningsperioden börjar i februari har jag möjlighet att träna hemma i Sundsvall, men sedan när tävlingarna drar i gång är det Stockholm som gäller, förklarar hon.

Tv-kanalerna har slitit i Kalla sedan hon lade av. Tanken var att hon skulle ha varit med i "Mästarnas mästare" i SVT vår, men hon blev skadad och missade inspelningen. Det var det som gjorde "Let's dance" möjligt.

– När den dörren stängdes öppnades en annan och det kändes väldigt spännande när jag fick frågan om "Let's dance". Jag gillar ju att ta mig an nya utmaningar och "Let's dance" är ju verkligen det.

TT: För du hade inte kunnat göra båda programmen samtidigt, i konkurrerande kanaler?

– Nej, det är ju ändå två tv-produktioner som sänds samtidigt. Så det hade inte varit möjligt.

Inte rastlös

Det har gått bra för forna elitidrottare i "Let's dance". Jesper Blomqvist och Ingemar Stenmark vann sina säsonger, Magdalena Forsberg gick till final. Men Charlotte Kalla vill tona ner förväntningarna.

– Jag får ta det för vad det är. Det här är något jag inte har någon bakgrund från och därför kan jag heller inte sätta några höga förväntningar på mig utan ser det som en fantastisk möjlighet att lära mig något nytt.

Annons

Charlotte Kalla är en av våra mest folkkära idrottare, men avslutade den aktiva karriären i våras. Hon säger att hon inte saknar tävlandet utan följer sina skidkompisar i världscupen från tv-soffan och försöker leva ett vanligt Svenssonliv, vilket har varit en omställning.

– Det har varit några annorlunda månader, och lite svårt att veta vad jag vill lägga tiden på. Jag har försökt att våga säga nej till uppdrag, så att det inte blir för mycket som händer.

– Men det har inte känts som att jag varit rastlös och många rutiner har jag försökt ha kvar, även om träningstiden inte alls är på den nivån jag har haft tidigare.

Fakta: Charlotte Kalla

Ålder: 35.

Bor: Sundsvall.

Familj: Sambo.

Meriter: OS: 3 guld, 6 silver, VM: 3 guld, 6 silver, 4 brons, världscupen: 12 segrar på 266 starter. Svenska Dagbladets bragdmedalj 2014 (med stafettlaget som tog guld i OS), Jerringpriset 2018, Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band 2010.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons